A diákmunka nem egyszerűen pénzkereseti lehetőséget, hanem a fiatalok karrierjének megalapozását is jelentheti áprilistól, a második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet ugyanis útjára indította a Dolgozz a jövődön! programot, amelynek keretében a kiemelkedő diák munkavállalók Fürge Diák Karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén.

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet április elején hirdette meg a Dolgozz a jövődön! programot, melynek keretében diák munkavállalói 555 ledolgozott munkaóra és minőségi feltételek teljesítése esetén karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén. A csomag elemei között szerepel egy neves HR-szakemberek által hitelesített ajánlólevél, a szakemberek elérhetőségeiből összeállított, értékes kapcsolati tőke, és a legkiemelkedőbbek számára személyes karrier-tanácsadás. A céges juttatási csomagokhoz hasonlóan összeállított karriercsomag elnyerésének feltételeit azok a diák munkavállalók tudják teljesíteni, akik pontosak, megbízhatóak és karrierjüket már a diákmunkával meg kívánják alapozni. A programhoz magyar és nemzetközi vállalatok munkaügyi vezetői és ismert karrier-tanácsadók csatlakoznak, akik biztosítják a program színvonalát: részt vesznek a minősítési rendszer kidolgozásában, a diákok értékelésében, és személyes karrier-tanácsadást nyújtanak a legrátermettebbeknek.

A program szükségességét és hiánypótló jellegét támasztja alá az NRC független piackutató cég által elvégzett országos, reprezentatív felmérés, mely szerint a diákmunka-vállalók 77 százaléka szerint a karrierjük megalapozására jó eszköz lehet a diákmunka, ugyanakkor eredetileg csak 30 százalékuk célja a munkavállalással a tapasztalatszerzés. A Fürge Diák ezzel a programmal összekapcsolja a két célt, és kézzel fogható, a munkaerőpiacon közvetlenül "beváltható" eszközöket is ad a megszerezhető munkatapasztalat mellé. A kutatásból kiderül, hogy a diákok többsége úgy gondolja, könnyebben jut megfelelő munkához az a pályakezdő, aki diákként már szerzett munkatapasztalatot, így a karrierépítés érdekében érdemes diákmunkát vállalni. A kutatásból az is kiderült, a fiatalok 40 százalékának már van munkatapasztalata: a fiatalabb korcsoportnál (15-18 évesek) ez az arány 13 százalék, míg az idősebbnél (19-25 évesek) 56 százalék.

Forrás: www.edupress.hu