Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyilvánosságra hozták a 2014-es felvételi jelentkezési adatait!

"Nyilvánosságra hozták a 2014-es felvételi jelentkezési adatait, a legtöbb diák az idén is a gazdálkodási és menedzsment, a gépészmérnöki, valamint a kereskedelem és marketing alapszakot jelölte meg, többségük állami ösztöndíjas helyre pályázik. A legnépszerűbb egyetemek-főiskolák listája sem változott: az első három helyen az ELTE, a szegedi és a debreceni egyetem áll."

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2014/4/8/felveteli_2014_tiz_legnepszerubb_alapszak_37SEQW

0 Tovább

Tesztelj velünk!

Gyerekkorod óta ugyanazt a foglalkozást választanád magadnak? Hosszú évek óta arra készülsz, hogy a rég megálmodott, fix, soha nem változó jövőképedet megvalósítsd, elérd? (A királylány és az autóversenyző nem számít. Ha csak nem teljesült. Ez esetben kérlek, írj nekünk.)

Szóval, ha úgy érzed, vannak kérdéseid a pályaválasztással, saját életpályáddal kapcsolatban, figyelmedbe ajánljuk az alábbi linken adott lehetőséget. Sok-sok hasznos tesztet találsz, melyek segíthetnek, megtalálni azt a szakmát, azt a munkahelyet melyben szívesen töltitek el a munkaidőt.

Hajrá!

 

http://www.felvi.hu/diploman_tul/onismereti_tesztek

0 Tovább

Bemutatkozik a Fürge Diák zalaegerszegi irodája

Milics Mariannának hívnak, egy éve dolgozom a Zala megyei irodában. Irodavezetőm, Vanczák-Szabó Julianna nemrég tért vissza hozzánk kisbabája mellől és vetette bele magát újult erővel a munkával teli hétköznapokba. Vergerné Vincze Csillának köszönhetitek az újabbnál újabb munkalehetőségeket, aki Zala és Vas megye értékesítője. Régióvezetőnkkel, Horváth Imrével ritkábban találkozhattok, mivel három megye dolgait tartja kézben és irányítja. (Nyugat-dunántúli Régió: Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Irodánkat Zalaegerszeg belvárosához közel, mégis kellemes, nyugodt helyen találjátok az Iskola közben, ahová mindig szeretettel várunk Benneteket. Zalaegerszeg egyike Magyarország legvirágosabb, legzöldebb városainak. Két folyó összefolyásánál található. Itt láthatjátok a méltán híres Göcseji Falumúzeumot és az Aqua Cityt, ahol egyébként a mi kis fürge diákjaink is sok munkaórát töltöttek nyaranként! ;) De Zalában még két nagyvárosban is szorgoskodnak diákjaink.

Az egyik Keszthely, a Balaton fővárosa. Itteni és a közeli strandjainkon végzett munka mellett számos, egész évben végezhető feladatok közül válogathatnak a diákok. Ha valaki turisztikai célból ellátogat ide, ne hagyja ki a Balaton Múzeumot és a Festetics kastély, hátha összefut egy-két "fürgéssel":) De érdemes "belekóstolni" a Balatoni Borok Házának világába, miután bejárta a Kis-Balaton mesés vidékét.

Végül ne feledkezzünk meg gyönyörű történelmi városunkról, Nagykanizsáról. Népszerű szabadidőpark a Csónakázótó és környezete rengeteg érdeklődőt vonz. Patinás templomai és épületei között sétálva az ember egy kicsit időutazónak is érezheti magát

Összességében Zala megye városai megérnek egy hétvégi kikapcsolódást. Hiszen kit ne csábítana festői dombvidéke, horgászvizei és nemes vadállománya. E mellett múzeumai, műemlék helyei a felfedezés örömét, sokszínű rendezvényei, finom borai és étkei pedig felejthetetlen élményt nyújtanak az itt élőknek és az ide látogatóknak egyaránt.

0 Tovább

Olvasónapló Barbara Constantine - Tom, kicsi Tom

A könyv bevezetéséből megtudhatjuk, hogy nem egy boldog történetre számíthatunk, főleg, hogy felnőtteknek ajánlják. Éhezés; bizonytalan, veszélyes élet; tönkrement gyerekkor; tragédia és megváltás található ebben a csupán 200 oldalas könyvecskében. El se lehet képzelni, hogy micsoda történetet gördített fel az írónő ennyi oldalba sűrítve. Érdekessége a könyvnek, hogy mindegyik szereplő szemszögéből megismerhetjük a hátteret; ki, mit gondol, hogy érez. Még a kutya álmát is elénk vetíti Barbara Constantine. Kicsi Tom élete cseppet sem nyakig boldogság. Édesanyja tizenhárom éves volt, amikor a világra hozta, és mindez a véletlen csúf játéka volt. Persze, egy gyerekáldás, de ilyen korban nem a gyereknevelés a feladata egy kislánynak. Abba kellett hagynia az iskolát, nem tudott leérettségizni, nem tudott megfelelő körülményeket biztosítani a gyermekének a gyermek. Nem kell azt gondolni, hogy egy utcalányról beszélünk. Joss – mert így hívják – igen is jól tanult, csak túl korán kezdődött el az a korszaka, ami még ráért volna tizenhét-tizennyolc éves korában. Egy férfi, aki jóval idősebb volt nála kihasználta és lefektette, aztán kilenc hónap múlva megszületett Tom.

Tom rákényszerült, hogy a közeli szomszédok kertjéből lopja a napi betevőt. Paprikát, paradicsomot, krumplit. Joss-nak alkalmi munkái voltak, itt-ott takarított, beteget ápolt. Legnagyobb álma az volt, hogy ápolónő lehessen. Bírta a szakmával járó terheket és gyomra is volt ehhez. Azonban ezek a kis munkák még mindig nem voltak elegek a minőségi élethez. Egy kis lakókocsiban éltek, aminek a havi lakbérét is alig tudták kifizetni. Emellett persze volt még egy probléma. Joss-nak hatalmas mellei voltak, a férfiak pedig csak ezért környékezték meg. Joss ezt egy idő után megelégelte és egy fekete dobozba kezdett gyűjtögetni egy mellműtétre. Ez a doboz szent volt, még akkor is, ha szűkölködtek az élelemben. Egy nap azonban Tom lopás közben egy nénire – Madelaine - bukkant a kertben, aki segítségért kiált. Az írónő hihetetlen irgalommal írja le, hogyan tisztítja meg kicsi Tom a nénit, pedig szegényke nem is gondolja, hogy a nagymamáját ismerte meg azon a napon. Eközben egy férfi – Samy - betör a lakókocsiba és majdnem megerőszakolja Joss-t. Joss régi ismerőse, aki nemrég szabadult a börtönből. Tom menti meg édesanyját a fickótól, akinek a hetek során sikerül összebarátkoznia kicsi Tommal. Pizzázni, fagyizni viszi a kissrácot. Jókat beszélgetnek. Tom nem sejti, hogy az apjával ismerkedett meg.

 

Hamarosan Joss-nak összegyűlik a mellműtétre való pénz, el is utazik, egyedül hagyva Tomot. Búcsúzáskor véletlenül elkotyogja Tomnak, hogy Samy az apja. Tom alig hisz a fülének. Apjával együtt gondozzák Madelaine nénit. A történet végén eljutunk oda, hogy Samy otthonába beköltözik Joss és Tom, ahol végre biztonságos, nyugodt helyen élhetnek. Joss összebarátkozik Madelaine nénivel. Azonban a végén történik egy csattanó. Joss takarítás közben a padláson talál egy régi fényképet, amin Samy szerepel fiatalon. Rájön, hogy Samy Madelaine rég elveszett fia, illetve arra is, hogy egyikük se tud a másikról. Tom élete rendeződött, Joss is próbálkozik, Samy is, valamint Madelaine-nal is remekül kijönnek.

Számomra a történet tanulságos volt, mert sose ítéljünk el valakit azért, mert egy baklövést követett el az életében. Mindenki hibázhat, csak az nem mindegy, hogy mit. Ha Joss idősebb lett volna, akkor talán jobban alakult volna az élete, de lehet, hogy nem. Ha Tom nem jön meg, akkor lehet valami más ment volna tönkre az életében. Én nem tartom rossz embernek Joss-t. Tom nagyon felelősségteljes, ügyes, bátor fiúnak bizonyult a könyvben. Személy szerint nagyon büszke lennék, ha nekem ilyen öcsém/gyerekem lenne. Hihetetlen, hogy egy ilyen kicsi lélekben mennyire erő rejlik. Samy-ről úgy gondolom, hogy ő képes változni, főleg ha van miért. Kijött a sittről, van egy fia, akiért érdemes élni. Ha Joss képes megbocsátani, akkor még boldog család is válhat belőlük.Köszönöm az élményt a könyvnek, az írónőnek, valamint ajánlom mindenkinek, aki szereti a komolyabb témájú könyveket.

0 Tovább

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet székesfehérvári irodájának bemutatkozása

Blogunkban a Fejér megyei irodát, valamint Székesfehérvárt mutatnánk be Nektek.

Galler Zsuzsannának hívnak, a székesfehérvári irodát vezetem lassan 3 és fél éve. Jelenleg munkátokat segíti még Kovács Barbara projektvezető, őt december óta tudjátok „zaklatni” telefonon és az irodában. Természetesen értékesítő nélkül Nektek kevesebb lehetőségetek lenne megismerkedni a munka világával, ő Fekete Norbert, aki a mi megyénk mellett még Veszprém Megyében is aktívan hajtja fel az izgalmasabbnál izgalmasabb munkákat számotokra.  Kevésbé látható, de annál fontosabb tagja a csapatnak a Régióvezető, mely tisztséget Gelencsér Roland látja el a KDR régióban (Fejér Megye, Veszprém Megye, Komárom-Eszter Megye).

Irodánkat a belváros szélén találjátok a frissen felújított Fő utca végén, a Magyar Király Szállóval szemközti közben, mely a Marosi Arnold névre hallgat, ha erre jártok, ugorjatok be hozzánk! J

Székesfehérvár a királyok városa J hazánk egyik legjelentősebb történelmi múltjával bíró városa, amely egykor királyi székhely és a kora középkorig Magyarország fővárosa volt. Középkori Alba Regia települést Géza fejedelem alapította, majd István királyunknak köszönhetően Fehérvár királyság központi városává lett. István király építette a bazilikát is.

Érdemes turisztikailag is megvizsgálni a települést, hiszen a történelem nem múlt el nyomtalanul. Legjelentősebb látnivalók a Romkert, a Püspöki palota az Országalmával, a Püspöki székesegyház, a Bory-vár  és a Városháza. A város kulturális élete sokszínű, a művelődési házak, színházak és múzeumok egészévben gazdag programsorral várják az érdeklődőket. Majd a fesztiválszezon során jobbnál-jobb szabadtéri programok várják a látogatókat is. Ezek közül kiemelkedő az augusztusban megrendezésre  kerülő Királyi Napok, vagy a populárisabb vonalat képviselő FEZEN Fesztivál.

A város sporttevékenysége is kiemelkedő tekintve a kosárlabdacsapatát, Alba Fehérvár.  A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa győztes, és 2009-ben a Közép-Európai Kosárlabda Ligában (CEBL) is a legjobbnak bizonyult. Ez a győzelem akár történelmi jellegű sikernek is mondható, ugyanis sem előtte, sem azóta nem nyert meg magyar csapat semmilyen nemzetközi kupasorozatot.

Szintén nem elhanyagolható a város jégkorong sportja, a Sapa Fehérvár AV19 tizenegyszeres magyar bajnok. Az első vidéki csapat, amely megszerezte a magyar bajnoki címet. A Volán első csapata a 2007/2008-as idénytől kezdve az osztrák bajnokságban (Erste Bank Eishockey Liga - EBEL) szerepel.

Amennyiben kedvet kaptál városunkhoz, javaslom böngéssz tovább az Interneten, mert sok izgalmas dologra lelsz, majd látogass el hozzánk J

 

0 Tovább

diákmunka

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek