Ha nem sikerült a felvételi, még mindig ott van a pótfelvételi.

 

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni az idei pótfelvételire – a pontos szabályokat még nem hozták nyilvánosságra, de az már most biztos, hogy a pótfelvételi ponthatárai augusztus 29-én derülnek ki.

A 2012. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás a nemzeti erőforrás miniszter döntése alapján, 2012. július végén került meghirdetésre. A felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési lapok beérkezési határideje 2012. augusztus 10. A további tudnivalók a 2012. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárást meghirdető közleményben kerültek meghatározásra, mely a ponthatárok megállapítását követően jelentek meg az országos napilapokban, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján (www.kormany.hu), az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) és a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján (www.felvi.hu).

Csak azoknak a jelentkezése fogadható el a pótfelvételi eljárás során, akik a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem jelentkeztek vagy jelentkeztek, de nem nyertek besorolást egyik felsőoktatási intézmény által meghirdetett, 2012. szeptemberben induló képzésre sem. Az eljárás során csak egy intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni

 

A felsőoktatási pótfelvételi jelentkezést két féle módon lehet benyújtani:

  • elektronikus úton, az e-felvételi keretében
    A pótfelvételi eljárási díj befizetése (5000 Ft) folyószámláról történő banki átutalással, illetve bankkártyás befizetéssel történhet. Az elektronikus jelentkezés előnye, hogy nem engedi meg a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési lap hiányos kitöltését, és elektronikusan könnyen csatolhatóak a jelentkezés elbírálásához szükséges dokumentummásolatok. Akik ezt a jelentkezési módszert választják, azoknak a jelentkezési űrlapok kitöltését követően, ki kell nyomtatniuk az ún. hitelesítő adatlapot, azt aláírásukkal ellátni és legkésőbb 2012. augusztus 13-áig postára kell adniuk az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre.
    (Akik az Ügyfélkapun már regisztráltak, ennek használatával is elvégezhetik a jelentkezésük hitelesítését, külön hitelesítő adatlap beküldése nélkül.)
  • hagyományos papír alapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lap kitöltésével,
    A pótfelvételi jelentkezési lap térítésmentesen beszerezhető az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán és az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálatán, valamint a 2012. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban képzés(eke)t hirdető felsőoktatási intézményeknél.
    A kitöltött felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési lapot az ahhoz mellékelt és megcímzett borítékban kell beküldeni az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre, legkésőbb 2012. augusztus 10-ig. A felsőoktatási pótfelvételi eljáráshoz külön jelentkezési lap készült, korábbi felsőoktatási felvételi eljárások jelentkezési lapjai nem használhatók a jelentkezéshez.

Ne add fel, még van remény! J