A GfK Nemzetközi Alkalmazotti Elkötelezettség felmérése szerint a 29 évesnél fiatalabbaknak csak a 21 százaléka erősen elkötelezett a munkaadója felé, szemben a hatvanas éveikben járó dolgozók 31 százalékával. A munkavállalók legfőképpen a munkahelyi nyomást érzik, ami hosszú távú megtartási problémákat okoz a vállalatok és az országok számára.

Mi is a munkavállalói lojalitás? Azt jelenti, hűségesek, vagyunk a munkánkat adó cégünkhöz, és elkötelezettek vagyunk a cég küldetése mellett. Ez a fajta hűség nem igazán azt jelenti, hogy az aktív, munkával töltött életszakaszunkat egy munkáltatónál kell eltöltenünk. Nem is ez a cél, hiszen a „life long learning”, a változatos célok és kihívások keresése ugyancsak hozzáad egy ember jelleméhez.

Jelen munkapiaci helyzetben elvárható egy cég valamennyi alkalmazottjától, hogy munkaadójának cégfilozófiájával, a munkamorállal és a cége eszméivel egyetértsen. Az elvárható talán kicsit erős fogalom, de mindenképpen előnyös, hiszen az emberi erőforrás akkor használható fel jól, ha mindkét fél kölcsönös megelégedésére szolgál a munkakapcsolat. Bizonyíthatóan akkor teljesít jól a dolgos kéz, ha a munkakörnyezetében jól érzi magát; és a rábízott feladatot a megfelelő felkészültségi szintjén, a cég érdekeit (is), szem előtt tartva látja el.

Törekedjetek Ti magatok is arra, hogy olyan cégnél sikerüljön elhelyezkednetek, melynek céljaival és kommunikációjával egyet tudtok érteni, így segítve a saját, és a jövőbeni munkaadótok munkáját!

Bizony, véget ért a Munkaerő-piaci Kalauz program téli álma, lerázta végtagjairól a jeget, hogy újult erővel vágjon neki a 2014-es tavaszi időszaknak, újabb és újabb osztályokat felkészítve a munka világára!

A hiánypótló és rendhagyó osztályfőnöki óra, melynek keretein belül a –többnyire - végzős középiskolás diákok ismerkedhetnek meg közelebbről a munkavállaláshoz szükséges jogi ismeretekkel és kötelezettségeikkel! Ez a program évente közel 8000 diáknak segít, hogy rendezettebb gondolatokkal, biztosabb háttértudással lépjenek ki a nagybetűsbe.

Ha Te is szeretnéd, hogy osztályfőnöki óra keretein belül segítsük osztályodat egy ilyen előadással, írj e-mailt a godrei.fannivfurgediak.hu címre, benne az iskolád pontos nevével és címével!