A mesékben a hármas számot általában valamilyen mágikus eljárás elvégzésével kapcsolatban említik pl. három nehéz feladatot kell megoldani, háromszor kell megismételni ugyanazt a gyógymódot, hogy hatásos legyen.  A mi mesénk szövése bővelkedik izgalmas kalandokban, s meghökkentő akadályok teszik fordulatossá, érdekessé.

Szóval egyszer volt hol nem volt…

A történet úgy kezdődik, hogy  2008-ban Komárom Esztergom megyében megnyílt a Fürge Diák Iskolaszövetkezet irodája.

Szerencsések vagyunk, mert a megye adottságai miatt nagyon sok fajta munkakörbe szervezhetünk diákokat. A mezőgazdasági munkákon keresztül a legkülönfélébb fémmegmunkálási feladatokon át a már-már klasszikusnak tekintett árufeltöltői- pénztárosi munkákig.

Jelenleg az a bizonyos mesebeli hármas az alábbiak szerint tevődik össze: régióvezetőnk 2012 novembere óta Gelencsér Norbert, akihez napi apró-cseprő problémáinkkal éppúgy fordulhatunk, mint az összetettebb, nagyobb volumenű feladatokkal. Szentes Ágnes Erika 2010 óta dolgozik az Iskolaszövetkezetben és mielőtt az irodában a diáktársaknak ajánlotta volna a különböző munkalehetőségeket sok munkahelyen megállta a helyét. Jó példával előállva a mostani diákoknak, hogy nem feltétlenül az irodai munkával lehet, kell kezdeni.  Jó magam, Koller- Mihóczy Mária 2009 óta tudhatom munkahelyemnek a Fürge Diákot, ami mára már második otthonom lett.   Az itt eltöltött időnek és a képzéseknek köszönhetően már sok érdekes esettel, tapasztalattal lettem gazdagabb a munkaerő szolgáltatás világából.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy azon túl, hogy az igényelt területekre diákokat küldjünk, ki dolgozni egy kis közösséget kovácsoljunk össze és ennek köszönhetően a munka is sokkal jobb hangulatban zajlik.

Szemtanúi voltunk már sok „fürgés” szerelemnek, szakításnak, elballagtattunk már jó pár fiatalt és annál nagyobb öröm számunkra nincs, ha egy diák, azon a munkahelyen kezdi meg a nagybetűs életet ahol előtte diákként a szárnyait próbálgatta. Arról pedig nem is beszélve, hogy milyen jó érzés, amikor egy volt diákunk kér tőlünk segítséget. Konkrét példát felhozva egy diákunk a diákmunkától egészen az áruház igazgató pozícióig eljutott,és most ő kér tőlünk diákokat. De sok egyéb példát is fel tudnék hozni, hogy lett adatrögzítőből kontroller, pénztárosból pénztáros osztályvezető, mérnök gyakornokból projekt mérnök stb.

A munkán kívül szeretnénk a fiataloknak és magunknak is egy kis pluszt adni és ezért minden olyan programban maximális odaadással részt veszünk, melyet cégünk szervez pl. Karrier csomag, Fürge DiáX, Hónap diákja, MPK, Y-triász.  De igyekszünk mi is saját bulikat, programokat szervezni pl. év eleji – év végi bulik, Fürgés futás, fürgés akadályverseny, karácsonyi gyűjtés, tatabányai lufi rekord kísérletben és a tappancs állatotthon támogató rendezvényén is részt vettünk.

Aki nem hiszi, járjon utána! :)