Kedves Diákok!

Örömömre szolgál, hogy bemutathatom Nektek az Irodánkat és Gyöngyös városát!

Engem Magyariné Harman Viktóriának hívnak és a gyöngyösi irodában dolgozom projektvezetőként. Az Iskolaszövetkezetet heves megyében Csillik Zsuzsannával képviseljük. A kolléganőm a munkáját az egyik legnagyobb partnerünknél végzi, így az irodában velem találkozhattok. A mi fő feladatunk, hogy a Ti elképzeléseiteket a munkával kapcsolatban összehangoljuk az éppen aktuális lehetőségekkel.  Az irodánk koordinálásáért felelős Könyves Viktor régióvezető, akihez Heves és Nógrád megyén kívül Borsod-Abaúj-Zemplén megye is tartozik. Csintalan Zsolt szintén a csapat tagja, akinek a feladata minél több új munkalehetőség felkutatása. Úgy gondolom az Iskolaszövetkezet nagyon jó lehetőségeket nyújt számotokra, hogy belekóstoljatok a munka világába, hiszen utána nagyobb önbizalommal és lelkesedéssel indulhatok el a nagybetűs életbe.

A fentieket kívül bemutatnám egy pár sorban azt a várost „Ahol a Nap és a hegy összeér”.  Gyöngyös a páratlan szépségű Mátra hegy lábánál helyezkedik el, így a Mátra fővárosa is egyben. A Mátrában található Magyarország legmagasabb pontja Kékestető. A város a történelem során sajnos többször is a tűz martalékává vált, de a hamvaiból főnixmadárként mindig újjászületett.

A belvárosban egy szobor emlékezteti a város lakóit a lángokra a „vörös kakasra” A mátraaljai város mediterrán hangulatú Fő terével várja a látogatóit, mely a hosszú nyári estéken rengeteg diák kedvenc helye, ahol számos koncertet és rendezvényt tartanak. További nagy látványosság a Mátra Múzeuma, mely helyileg az Orczy kastélyban található, itt a helytörténeti és vadásztörténeti bemutatón kívül őslénytani kiállítás is megtekinthető köztük a múzeum legnagyobb látványossága a mamutcsontváz. A város szélén helyezkedik el a Károly Róbert Főiskola melynek hallgatóinak a száma több, mint a 10000 fő, az oktatás magas színvonalú az Iskola nagyon korszerű és jól felszerelt. A Zsuzsival együtt Én is ezen a Főiskolán végeztem. A tanulás után a jól megérdemelt szórakozásra a legjobb hely a város déli részén található Blue Box diszkó, mel több száz fiatalt vont be minden hétvégén.

Még sokáig sorolhatnám mi minden található itt Gyöngyösön, de a legjobban teszed, ha eljössz és Te magad szemügyre veszed! Viszont ha már itt jársz, ugorj be hozzánk, az is lehet, hogy az életed legnagyobb lehetőségét találod meg nálunk! Hiszen egy olyan városban „Ahol a nap és a hegy összeér” csak jó dolgok történhetnek!

 Várunk szeretettel!