Munka - Egy szó, amit a legtöbb gyerek/fiatal a lehető legkésőbb akar hallani. Hajnali ébredés, robot egész nap, cserébe a főnök is szívat. De van ennek a fogalomnak egy kellemesebb oldala is. A Diákmunka. Van terved nyárra? Dolgozz kortársaiddal. Hogy miért?

Felelősséget tanulsz, elfoglalod magad és nem utolsó sorban a hétvégi sörre/kólára is lesz pénzed.

Engedjétek meg, hogy az elmúlt évekből megosszak néhány tapasztalatot. Cseresznyeszedés 35 fokban… otthon minden nap gyümölcsleves, színházi kisegítés… Koltai Róbert előre köszön, telefongyártás… na, ebből nem lett új mobil. Sebaj, az álommeló sosem talál meg elsőre. De ha mégis, akkor főnyeremény lesz a tiéd.

Nézzük a munkák jó oldalát: pénztáros… korrepetálás matekból, árufeltöltés… ingyen kondi, szórólapozás… friss levegő egész nap és ez még csak a kezdet. Természetesen a szokásos kliséket sem hagyhatjuk ki a felsorolásból: új emberekkel ismerkedés, szabadidő hasznos eltöltése, kellemes emlékek… hm, nem is hangzik rosszul.

És minden hónapban lesz egy kedvenc napod. Igen, a fizetés reggel, amikor a nap is másképp kel fel. Az emberek kedvesebbek és hirtelen minden elérhetővé válik, meglátod a fényt az alagút végén. Ezért (is) érdemes élni.

Ha a fentiek alapján úgy döntöttél, kipróbálod a munka világát, térj be a hozzád legközelebb eső irodába. Hidd el, nem bánod meg!