Ugyan  koncertnek épp  nem nevezném,   zenei    élménynek viszont annál  inkább.  Ha meghalljuk, hogy  Shakespeare, valaki  vagy  odáig van  az  örömtől, vagy  már  a hideg rázza.  Én inkább az örömteli kategóriába esek,  azért elfogultnak    nem     nevezném magam. DE ez egy csoda!

Nemzeti Színház,  november 7, este 7óra. Egy barátnőm hívott el az előadásra,  azt mondta  tud   jegyet Shakespeare összes rövidítettre, angol nyelven, az  angol tanárától, van   e   kedvem  elkísérni.    Persze. Még   odafelé  megbeszéltük,  hogy ha  nem  jó,  vagy  ami  még bosszantóbb lett volna,  nem  értjük, akkor  a második színt mi  már  egy sör  mellett  töltjük  valahol   a közelben.  Örülök,   hogy   nem   így lett.

A Gobbi   Hilda  színpad  nézőterén várakoztunk, amikor  bejött ez a három fickó. Elmondták, hogy  ők Mike,    Andrew     és    Matt,     és    a következő két  órában  William  37 drámáját    fogják     bemutatni.    És tényleg!

Hihetetlen   sebességgel   pörögnek az események a színpadon, a vállak rázkódnak a  nevetéstől,  rohanunk drámáról   drámára.  Ők  hárman  a hős  férfiak,  a  gyenge nők,  a  lassú öregek és  a  hebrencs  fiatalok, és mi   mind    elhittük   nekik.   Othello története       egy         gengszterrap feldolgozásban     szólalt    meg,     a történelmi   drámák  egy   amerikai focimeccs  keretein  belül   kerülnek bemutatásra.  A Rómeó és  Júliából megtudjuk,  hogy  több köze  volt a magyarokhoz, mint  gondolnánk,  a méreg,   ugyanis  amit   többször  is hasznosítottak    a   darab   során nem  más,  mint  a „házi  pálinka”,

és ahogy néztük, a színészek tényleg   tisztában  voltak    vele, mit is jelent ez a két szó egymás mellett. Az utolsó egy  órában a Hamlettel foglalkoztak nagyrészt, mely tényleg egy Mel Gibson  filmhez  hasonlított, mint ahogy el is mondták, Ophilia  fogai pedig szörnyen mulatságosra sikeredtek. Láthattuk a történetet egy  kb.  20  perces blokkban, aztán egy 5percesben, aztán egy 10 másodpercesben, majd  az utóbbit visszafelé is! Így zárult hát ez a remekmű, mi sírtunk, mert ha nem sírhattunk volna, a nevetéstől valószínűleg     szétpukkadtunk volna!

Nagyon-nagyon-nagyon ajánlom! December  5-én   és  12-én  is játsszák!

http://www.nemzetiszinhaz.hu/page.php?url=eloadasok&sublist=month&year=2013&month=12&          9

Mike Kelly, Andrew  Hefler,  Matt Devere.  Ők hárman a Madhouse Theatre Company és a Shakespeare Összes  Rövidítve  (S.Ö.R.) Magács László rendezésében.  Fenomenális.