A fotót Lékó Balázs készitette.

 

A 30Y zenekar ezúttal a szombathelyi fiatalok fülébe csempészett Szentimentálé dallamokat, ahol fantasztikus koncerthangulatot nyújtottak a közönségnek, melynek soraiban a Fürge Diák Iskolaszövetkezet elnöke, Márkus Zoltán is élvezte az előzene varázsát. Csatlakozott hozzá Nyugat-dunántúli régióvezetőnk is, Horváth Imre, aki először hallgathatta végig a varázsáról híres 30Y zenekar slágereit.

Kollégánknak nagyon tetszett mind a koncert, mind amit ők képviselnek zeneileg és társadalmilag.

 „A 30Y zenekar is azt a korosztályt célozza meg az előadásaival, akikkel mi is együtt dolgozunk nap mint nap, tehát az „Y” generációt. Szerintem a zenekarral való összefogásunk erősíti a fiatalokban, hogy mi nem az a cég vagyunk, ahonnan elküldik az embert dolgozni olyan helyre ahova nem szívesen megy, hanem felméri a diákok igényét, pl. szakmájukhoz igazodó munkalehetőséget ajánl számukra, ahol tapasztalatokat szerezhetnek. Az együttes zenei stílusát tekintve nehéz őket utánozni, aktivitásuk pedig követendő példa, mi is a fiatalok támogatását célozzuk meg. A fiúk a színpadon lazák és közvetlenek voltak. Olyan érzésem volt, hogy azon sem csodálkoztam volna, ha valaki felmegy a színpadra és onnét hallgatja őket.”

Imre szerint az együttes a népszerűségét nemcsak egyedi zenei stílusának, hanem az előadásmódjának is köszönheti, közvetlenek, lazák a színpadon. Bár kívülről nézve nem volt őrjöngő tömeg, én mégis úgy hiszem, hogy a Szentimentálé számok a legnagyobb és legkellemesebb zsongást adja lelkednek. Ritkán járok koncertekre, de ahogy körbenéztem szerintem mindenki élvezte az előadást, hangulata annyira magával ragadott, hogy biztosan kerítek rá alkalmat, hogy részt vegyek a 30Y további előadásain.